See what you Treat

Achtergrond

Quirem ontwikkelt en vermarkt radioactieve holmium microsferen voor de beeldgestuurde interventionele behandeling van tumoren.

Innovatieproject

De partners ontwikkelen binnen dit project een softwareproduct waarmee de toegepaste stralingsdosis gekwantificeerd kan worden. Het CE-gemarkeerde softwareproduct wordt gebruikt na een radioembolisatie behandeling met QuiremSpheres. Door middel van 3D-computersimulaties kan het bewegingsgedrag van vloeistoffen en microdeeltjes in de lever worden nagebootst en voorspeld. De partners ontwikkelen en testen nieuwe MRI-scantechnieken waarmee QuiremSpheres accuraat en snel zichtbaar gemaakt kunnen worden.

Partners

Dialyse 2.0: toekomst ook zonder donor

 

Achtergrond

De huidige behandeling voor patiënten met slechte nieren (nierinsufficiëntie), nog voor een eventuele transplantatie, bestaat uit dialyseren. Deze behandeling is belastend voor de patiënt en uiteindelijk biedt deze onvoldoende soulaas voor de patiënt. Na gemiddeld 5 jaar is alsnog een transplantatie noodzakelijk. Het is meer 'overleven' dan 'leven' voor een dialysepatiënt.

Innovatieproject

De partners in dit project ontwikkel een ABD bloedfilter, dat zorgt voor een verbetering van de dialysebehandeling. Hiermee wordt ingezet op het behoud van restnierfunctie. Uit meerdere onderzoeken is gebleken dat indien er voldoende restnierfunctie behouden blijft, er een lagere dialysedosis nodig is en er minder medicijnen toegediend hoeven te worden. Bovendien is de overleving hoger en de kwaliteit van leven beter.

Partners