Brain Biomarker Mapping (BBM) instrument

 

Achtergrond

In dit project wordt een nieuw microscopisch instrument ontwikkeld om de diagnose van hersenaandoeningen te ondersteunen.

Innovatieproject

Het Brain Biomarker Mapping instrument (BBMi) kan zowel voor de pre-klinische als de klinische markt gebruikt worden. Op pre-klinisch gebied maakt het de identificatie van specifieke biomerkers voor hersenaandoeningen mogelijk. In de klinische fase vervangt het uiteindelijk de histologische en massa-spectroscopische analyse van pathologische monsters voor real-time diagnose.

Partners

Smart Glasses for Elderly

 

Achtergrond

Smart Glasses kunnen een belangrijke rol gaan spelen voor veelvoorkomende problemen bij ouderen, met name voor de aandoeningen die de mobiliteit en onafhankelijkheid verslechteren. De belangrijkste aandoeningen waar Smart Glasses een belangrijke rol kunnen spelen zijn de ziekte van Parkinson en slechtziendheid.

Innovatieproject

De partners in dit project combineren de inzet van Smart Glasses met andere sensoren en bewegingsondersteuning, om daarmee visueel gehandicapten en patiënten met de ziekte van Parkinson te helpen in het dagelijkse leven. Taken als bewegings- en houdingsondersteuning, lokalisatie, object of persoonherkenning, geheugenondersteuning en andere cognitieve taken kunnen met de inzet van Smart Glasses worden verlicht. Dit verhoogt de kwaliteit van leven van patiënten en kan andere complicaties -en de noodzaak voor specialistische zorg en ziekenhuisopname- verminderen.

Partners