Compas

Achtergrond

Het meten van de bloeddruk geeft veel informatie over de fysieke toestand van de patiënt. De meeste bloeddrukmeettechnieken vereisen dat de patiënt niet beweegt. De bloeddrukmeters zijn niet in staat om gegevens te verzamelen terwijl de patiënt mobiel is en actief (bijvoorbeeld tijdens traplopen of fietsen). Verder zijn de meeste beschikbare bloeddrukmeetsystemen alleen in staat om hogere en lagere bloeddruk met tussenpozen van 5 minuten op te nemen. Hierdoor kan geen diepgaande analyse worden gemaakt van de fysieke conditie van de patiënt. 

Innovatieproject

De partners werken aan het verder ontwikkelen van een kleine compacte bloeddruk-meetmodule. Deze wordt gecombineerd met nieuwe, prettig draagbare sensoren waarmee nauwkeurige registratie van de bloeddruk mogelijk wordt.

Partners

Virtual Reality for Pain Therapy

 

Achtergrond

Het hoofddoel van dit project is het verbeteren van de motorische training van pijnpatiënten met behulp van nieuwe technologieën. Chronische pijnpatiënten krijgen ondersteuning om mobiel te blijven leven. Tegelijkertijd kan de dosis van de pijnmedicatie verlaagd worden. Sinds enkele jaren worden virtuele omgevingen voor de behandeling van (verschillende) patiëntengroepen ingezet. Met deze beschikbare technologieën kunnen volledig nieuwe therapeutische uitgangspunten worden gerealiseerd. Door de sterk emotionele aspecten van de immersie in een virtuele wereld vormen pijnpatiënten een veelbelovende doelgroep.

Innovatieproject

In het project wordt een therapiesysteem op basis van Virtual Reality ontwikkeld, dat een bewegingstherapie voor patiënten met chronische pijn ondersteunt. Als doelgroep komen patiënten met neuropathische pijnen (beroerte, CRPS), reuma, artrose of osteoporose in aanmerking.

Partners